SpoilerAttack - Filmek és Animék kritikája

Friss topikok

Hősök szakasza, avagy a hogyan bombázzunk egy várost 50 méterre a föld felett

2013.09.17. 12:16 Kondorosi Attila

Üdv Mindenkinek!

Górcső alá vettem a Company of Heroes, azaz a Hősök szakasza című filmet. Rövid adatok a filmről:

  • Rendező: Don Michael Paul
  • Forgató
  • könyv: David Reed
  • Történet:  Danny Bilson és Paul de Meo
  • Szereplők: Tom Sizemore, Chad Michael Collins, Vinnie Jones, Dimitri Diatchenko, Neal McDonough, Jürgen Prochnow

Maga a film egy fiktív történetet mutat be. Egy amerikai katonákból álló egység elveszik a németek vonalai mögött a belga a második világháborúban. Hőseink megtudják, hogy Hitler egy szuper bombát fejleszt mellyel egész New York-ot és Manhattan-t el lehet pusztítani. Kis csapatunkra hárul a feladat, hogy megkeressék és elszállítsák a bombát. Vajon sikerül a tervük? Vajon túlélik? Vajon láttam Én ezt a filmet korábban?.....

A válasz: IGEEN!coh1.jpg

Sajnos azt kell mondjam, a film semmi újat nem hoz a korábbi háborús filmekhez képest. Van egy csapat, van egy küldetésük és több nehézségen és náci hullán átgázolva oldják meg feladatukat. Alapjába véve nincs az ötlettel semmi baj. Én kiváltképp szeretem az ilyen fiktív történeteket, gondoljunk csak a Kelly hőseire, vagy a Piszkos12-re. Mindkét film személyes kedvencem a témában. Ezekben a történetek érez a néző bizonyos realitást, elgondolkodik rajta hogy valóban megtörténhetett ilyen, valóban létezhettek magánakciók a WWII idején (persze ezt semmilyen bizonyíték nem támasztja alá, de filmötletnek tökéletes).

Ez vezet rá a legnagyobb hibájára a filmnek. Ugyanis a z alkotás sajna túlzottan komolytalanra sikerült. Semmi realitást nem érez az ember benne és így unalmas az egész sztori. Saját véleményem is ugyanez, ráadásul a forgatókönyv igen hanyagra sikerült.

Mit értek ezen???coh2.jpg

Voltaképpen azt, hogy maga a harcjelenetek, a konfliktusok a filmben nem keltenek háborús érzetet. Egy ilyen filmnél fontos a reális bemutatás és ezt nem fogják pusztán azzal elérni, hogy művérrel festik pirosra a hófödte hegyeket. Megjegyzem 2013-hoz mérten a naturális ábrázolást ilyen téren sikerült tartani. Mert hát csak olcsóbb művért készíteni, mint mondjuk robbanóanyagot használni egy-egy harci jelenethez. Mert ilyen téren a film egy CGI áradat. Még egy ok a hitelesség elvesztésére. Egy kis saját sztori: volt szerencsém édesapám társaságában megnézni a filmet. Mivel Ő igen is érti a második világháború történéseit, sőt nagyapámtól sok történetet hallhatott, így felhívta a figyelmemet a filmben szereplő "marhaságokra". Aki ért egy kicsit is a háborúkhoz és haditechnikához az észre fogja venni. :D

Pár szót a színész teljesítményről...hááát... ezt inkább rátok bízom :) Kíváncsi vagyok a véleményetekre. (!!!)

Összegzés

Maga film abba a tipikus egy estés kategóriába tartozik. Az ötlet jó, a kivitelezés hagy némi kívánnivalót. A háborús filmek kedvelőinek viszont már az összehasonlítás kedvéért is ajánlanám. Aki nem látott még háborús filmet (bár ezzel kevesen vannak így... remélem) az ne ezzel kezdje. Aki meg nem szereti a hasonló témájú alkotásokat ettől sem fogja. De ezek csak az én véleményeim. :) 

Nézzétek meg a filmet és saját véleményeteket írjátok meg kommentben! :) Illetve írjátok meg, melyik a kedvenc háborús filmetek, jelenetetek. Köszönöm, hogy benéztetek, legközelebb ugyanitt. ;)

Trailer:

A bejegyzés trackback címe:

https://spoilerattack.blog.hu/api/trackback/id/tr995519947

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása