SpoilerAttack - Filmek és Animék kritikája

Friss topikok

Ha még nem láttad... - Elcserélt életek (2008)

2013.10.01. 13:33 Kondorosi Attila

Üdv Mindenkinek!

A mai Ha még nem láttad... rovatban az egyik személyes kedvencemet fogom Nektek bemutatni, ez pedig nem más, mint az Elcserélt életek, azaz a Changeling című film.

Pár adat a filmről:

  • Rendező: Clint Eastwood
  • Forgatókönyv: J. Michael Straczynski
  • Szereplők: Angelina Jolie, Gattlin Griffith, Michael Kelly, John Malkovich, Colm Feore, Frank Wood, Jeffrey Donovan, Jason Butler Harner

Clint Eastwood rendezésében egy hihetetlenül felkavaró és fordulatokban gazdag igaz történet került a mozinézők szeme elé 2008-ban. 

A megtörtént eseményeken alapuló mű az 1920-as évek Amerikájában játszódik. Christine Collins (Angelina Jolie) egyedül él 9 éves kisfiával Walter Collins-szal (Gattlin Griffith) Los Angeles egyik nyugodt és békés környékén. A magyányos élet ellenére boldogan tengetik mindennapjaikat. Egy nap azonban a fiatal anyuka élete negatív fordulatot vesz. A telefonközpontban dolgozó hölgyet sürgősen behívják dolgozni így otthon kell hagynia Waltert egyedül. 

Mire hazaér a munkából a fiú nyomtalanul eltűnik! Itt elkezdődik a felkavaróbbnál felkavaróbb cselekmények sorozata.

Bizton állíthatjuk, hogy Clint Eastwood mint filmszínész és mint rendező is kiválóan megállja a helyét. Megtörtént eseményt valljuk be igen nehéz filmvászonra vinni, ugyanis ilyenkor a néző még jobban ragaszkodik a valósághoz. Elvárjuk, hogy ha már igaz történet akkor nézzen is úgy ki mintha a szemünk előtt zajlana, és ezt Mr. Eastwood el is éri.

A forgatókönyvért hálásak lehetünk J. Michael Straczynski-nek, mert egy nagyon jól megírt sztorihoz van szerencsénk, amely minden fordulatában feszültséget kelt a nézőben. Rendkívüli módon ezt a feszültséget nem oldja azonnal a film, hanem egész idő alatt fenntartja. Minden egyes percben várjuk, hogy vajon mi lesz a következő mozdulat, a következő csavar a dologban, és ez teszi a film összes pillanatát élvezhetővé. 

Gondolom, most azt kérdezitek magatokban, hogy: Na jó jó, de nem mondanál valami konkrétumot is, hogy mitől jó ez a film???

De igen, mondanék. Az első és legfontosabb, hogy a színészi teljesítmény a filmben egyenesen kiváló. Angelina Jolie sokféle szerepben bizonyított már, és ezúttal anyaként is sikerül 100 %-ot hoznia. Nem különben John Malkovich sem, aki egy református lelkészt alakít és mondhatni zseniálisan. De nem csak ez a két kiváló színész, hanem az egész gárda remek teljesítményt nyújt. Mindenki átérzi a történet lényegét és súlyát. 

A zene a film alatt nagyon jó, minden jelenethez illeszkedik és ezt is Clint Eastwood munkásságának köszönhetjük, aki már számos más filmben megmutatta már rendezői és zeneszerzői vénáját. Ilyen többek között a Gran Torino (2008), de említhetjük még a Levelek Iwo Jimáról (2006) és a Tökéletes világ (1993) című alkotását is.

Számomra egy minden tekintetben 10-ből 10-es filmről van szó. Aki még nem látta, az ne habozzon és szentelje rá ezt a 2 óra 20 percet, és írjátok meg kommentben a véleményeteket és hogy melyik a kedvenc igaz történetetek, amit valaha filmre vittek. Köszönöm, hogy benéztetek, legközelebb ugyanitt. :)

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://spoilerattack.blog.hu/api/trackback/id/tr225544850

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása